Szerszámkészlet villanyszerelőknek - XXL III

 

A bölcs ember mindig felkészült és jól felszerelt! Egy munkaterületre való belépés izgalmas lehet, és precíz eszközöket igényel. A Wiha bemutatja az új, tökéletesített szerszámos készlet változatát.

 

Az XXL III úgy lett megtervezve és kivitelezve, hogy minden kihívásnak megfeleljen, amellyel a villanyszerelők „expedíciójuk" során találkozhatnak.
 

A villanyszerelő iparágat továbbra is a férfiak dominálják, akik szívük mélyén mindig is kalandvágyó felfedezők lesznek, és imádnak szembenézni a kihívásokkal. Teljesen mindegy, hogy a vadonban a túlélésről, vagy a munkaterületen történő munkavégzésről van szó, minden eshetőségre fel kell készülniük. Minél nagyobb egy eszközbe integrált funkciók és lehetőségek száma, annál jobb. így nem kell folyamatosan arra ügyelni, hogy valamit elfelejtettünk, vagy otthon hagytunk.

Húszezer XXL II szerszámosláda értékesítése után a Wiha megkérdezte a villanyszerelőktől, hogy melyek azok a szerszámok vagy funkciók, amik a leghasznosabbak és leginkább a segítségükre voltak, valamint, hogy mit változtatnának meg a zászlóshajó termék következő generációjában.
 

Ez a mobil szerszámosláda gond nélkül áthalad bármilyen nehéz terepen, könnyedén elbánik még a 20 cm magas lépcsőkkel is, rögzíthető rajta az elemlámpa, valamint fellépőként is használható.
 

A Wiha XXL III új megoldásokat és könnyítéseket tartalmaz, amelyeknek célja a szinte teljes felszereltségű, könnyen szállítható ,,villanyszerelő műhely" létrehozása. A mobilitás és a plusz funkciók terén bevezetett innovációk azonban nem lennének teljesek a több mint 100 ergonomikus, hitelesített és szigetelt, speciális szerszám nélkül, amelyek már a termék előző generációja során elnyerték az iparág elismerését.
 

A kéziszerszámokból - többek között csavarhúzókból, fogókból, kábelmegmunkáló szerszámokból és mérőszerszámokból - álló alapfelszereltség mellett a ládában villanyszerelők által díjazott megoldások is megtalálhatók. Például a teljes mértékben szigetelt, csökkentett szárátmérőjű Wiha Slim csavarhúzók, amelyekkel a mélyen ülő csavaros és rúgás elemek könnyedén elérhetőek, vagy a multifunkciós TriCut fogó, amely a vezetékek vágására, a külső szigetelés eltávolítására, vagy a nehezen hozzáférhető helyeken található kábelek végének szigetelésmentesitésére használható.
 

A készlet mindegyik elemét 10 000 V AC feszültséggel vizsgálták be, ami maximális biztonságot jelent a felhasználók számára. Az ergonomikus markolatkialakítások pedig még az intenzív munkák során is kényelmet biztosítanak, amelynek köszönhetően elkerülhetők a villanyszerelők esetében tipikus foglalkozási megbetegedések.

 

Kezes barát
 

A Wiha megoldások komplexitásukon túl még egy nagyon fontos előnnyel rendelkeznek: ténylegesen szolgálják a szerszám felhasználójának kényelmét. A villanyszerelő munkabiztonsága nagy részben a precíz, megfelelő szigeteléssel és hitelesítéssel rendelkező szerszámoktól függ, amelyeknek köszönhetően minimalizálható a hibákkal járó kockázat. A Wiha egy lépéssel továbbment és kifejlesztette a SoftFinish markolatkoncepciót, amely óvja a tenyeret és az izmokat a munkavégzés során. Minden markolat az irányítás, a sebesség és a csavarozási nyomaték szempontjából került kialakításra, így optimális a kézfej számára és kíméletes munkát biztosít, még a nehezen hozzáférhető helyeken is. Ennek eredményeként ténylegesen csökkenti a munkával járó kellemetlenségeket, hosszú távon pedig csökkenti a sérülés és foglalkozási megbetegedés lehetőségét, többek között az izületi degeneráció, a kéztőalagútszindróma és az ún. teniszkönyök előfordulásának valószínűségét is.

 

Egyénre szabható rendezettség


Milyen tényezők kulcsfontosságúak még a villanyszerelők munkája során? Egy építkezésen, ahol mindennek az ütemtervnek megfelelően kell történnie, nincs sem hely, sem idő rendetlenségre vagy a szervezetlenségre, így a tökéletes szerszámosládában a szükséges szerszámoknak kézenfekvő helyen kell lenniük. A Wiha XXL III modellben található megoldások következetesen segítik a munkakörnyezet rendezettségének fenntartását, a speciális, a szerszám rögzítésére alkalmas betéteknek köszönhetően. A kinyitás pillanatában a betétek különböző szögben helyezkednek el, ami jelentősen megkönnyíti a szerszámok kivételét es visszarakását, továbbá látni engedi a csavarhúzók markolatainak végén található feliratokat. Azonban még a legjobb rendszer sem tökéletes akkor, ha nem testre szabható. Az XXL lll ezért elegendő helyet biztosit az egyéni igényeknek, és az egyéni felhasználói szokásokhoz is hozzáigazítható. A betétek közötti távolságok egyedileg beállíthatók, a ládában pedig további szerszámok és készülékek tárolására szolgáló hely található az üres, kihajtható panelnek köszönhetően. Továbbá a láda egy zárható lemezzel van ellátva, amellyel további, egyedileg kialakított, a láda aljához rögzíthető elválasztó-rendszer jön létre. Ennek eredményeképp elegendő hely áll rendelkezésre pl. mérőszerszámok, nem sztenderd méretű szerszámok, vagy a mindennapi munka során elengedhetetlen egyéb szerszámok tárolására. Ha ehhez a listához hozzáadjuk a biztonságos fékkel ellátott, a fedelet stabil helyzetben megtartó és automatikus bezáródást megakadályozó gázrugós teleszkópot, akkor az előző generációs láda legnagyobb előnyeit képező komplex megoldásokat kapjuk, amelyeket a Wiha XXL III is alkalmaz.

 

 

Mobilitás és személyre szabhatóság 3.0


A visszajelzések, vélemények elemzése rávilágított arra, hogy a Wiha XXL II megbízható és szolid partner az építkezésen, gazdag felszereltsége felbecsülhetetlen a professzionális villanyszerelői munkák során. A termék új generációjánál alkalmazott innovációk fokozzák a mobilitást, és kiterjesztik a szerszámosláda funkcionalitását. Az extra nagy kerekeknek köszönhetően a termék minden terepen jól mozgatható, még nehéz, offroad körülmények között is.
A ládában még több felhasználható tér áll rendelkezésre. A fedél vezetősínekkel van ellátva, amelyek lehetővé teszik a különböző anyagok, pl. kábelcsatornák méretre vágását.
Emellett az XXL III hat munkamagasságot - 4 ülő és 2 álló helyzetű munkamagasságot - biztosít. A láda 150 kg—ig terhelhető és használható létraként, asztalként vagy emelvényként.
 

A készlet tartalma illetve ajánlatkérés...

 

 

Forrás: WIHA – ELEKTRO INSTALLATEUR
 

Korábbi híreink

 • Új FAM szabályzat

  A gazdaságfejlesztési miniszter 21/2023. (VIII. 30.) GFM rendelete a villamosmű, termelői, magán- és közvetlen vezeték műszaki biztonsági követelményeiről, valamint a FAM szabályairól

  2023-08-30

  Részletek

 • Feszültség alatt

  Szigetváron országos kiképzőközpontot hoztak létre

  2021-06-11

  Részletek

 • Csillagcsavarhúzók rendeltetésszerű használata

  Csavarhúzók és a szerelt anyagok élettartamának növeléséhez.

  2021-05-04

  Részletek

 • Szerszámkészlet villanyszerelőknek - XXL III

  A Wiha bemutatja az új, tökéletesített szerszámos készlet változatát.

  2020-07-03

  Részletek

 • Akkus csavarhúzó - speedE® II

  A gyorsaság még soha nem volt ennyire egyedülálló.

  2020-05-26

  Részletek

 • Csavarprofil tanácsadó

  Számos profil elérhető a piacon. Most ebben nyújtunk segítséget.

   

  2020-05-22

  Részletek

 • Térerő érzékelő

  Az ALED3 a térerődetektorok családjába tartozik, pontosan jelzi az elektromos áram által gerjesztett elektromos mezőt.

  2020-04-17

  Részletek

 • FAM -ról 15 percben - VIDEÓ

  Hasznos összefogalaló a Feszültség Alatti Munkavégzés technológiáról.
  Nézd meg a videót!

  2020-03-24

  Részletek